Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Να επαναφέρουμε τον Εθνικό εκεί που του αξίζει»


Στιγμιότυπο από την παροουσίαση του Εθνικού (photo by www.ethnikos.org)



-Συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και πίστη στις δυνατότητές τους έχουν οι παίκτες και οι παίκτριες του Εθνικού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινάει κι επίσημα τον επόμενο μήνα.
Ο Μάριος Χατζηκυριακάκης, ο Μάνθος Βουλγαράκης και η Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησαν στο Aquaticsnews για τη νέα σεζόν, τις φιλοδοξίες τους, αλλά και για τους στόχους της ομάδας του Πειραιά.
«Η φετινή σεζόν θα είναι λίγο περίεργη. Το γεγονός ότι εγώ μαζί με τον Μάνθο (σ.σ. Βουλγαράκη) θα είμαστε ουσιαστικά οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας, αυτό από μόνο του κάνει τη χρονιά κάπως περίεργη. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, που με πολύ κόπο κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία κι επειδή τόσο εγώ, όσο και ο Μάνθος έχουμε αγωνιστεί ξανά στον Εθνικό, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μην ανεβοκατεβαίνει η ομάδα τις κατηγορίες. Εξάλλου, είναι κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία του Εθνικού. Το ίδιο θα έλεγα βέβαια και για τον ΝΟ Χανίων, ένα ακόμη ιστορικό σωματείο που είναι κρίμα να μην πρωταγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που αρκετοί από τους σπουδαιότερους πολίστες της χώρας μας προέρχονται από εκεί», δήλωσε αρχικά ο Μάριος Χατζηκυριακάκης.
Και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους των «κυανολεύκων» λέγοντας ότι «οι στόχοι θα πρέπει να οριοθετηθούν, αφού παίξουμε πρώτα κάποια παιχνίδια και ξεκινήσει η σεζόν. Όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα βέβαια έχουν υψηλές βλέψεις. Αναμφίβολα, το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει, αφού κατάφερε να αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τη Βουλιαγμένη. Επομένως, θεωρώ ότι διακρίνουμε τρεις κατηγορίες ομάδων, στην πρώτη ο Ολυμπιακός, στη δεύτερη η Βουλιαγμένη, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και στην τρίτη όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Εμείς, σαν Εθνικός, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να δέσουμε σαν ομάδα και στην πορεία θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».
Ενώ, δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα στον κόσμο του Εθνικού επισημαίνοντας ότι «εύχομαι να ευχαριστηθούμε τη φετινή χρονιά όλα όσα πετύχουμε στα παιχνίδια που θα αγωνιστούμε και να δώσουμε χαρά στον φίλαθλο κόσμο μας. Όλα τα παιδιά είμαστε μια καλή παρέα και έτσι πιστεύω θα πορευθούμε μέχρι τέλους για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα του Εθνικού προς το καλύτερο».
Από την πλευρά του, ο Μάνθος Βουλγαράκης τόνισε ότι «αυτή η χρονιά είναι μεταβατική, έχει δημιουργηθεί μια καινούρια ομάδα αποτελούμενη από τα παιδιά που κέρδισαν την άνοδο και κάποιους έμπειρους παίκτες, με κοινό στόχο όλων να επιστρέψει η ομάδα εκεί που βρισκόταν παλαιότερα. Ελπίζω να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, ώστε ο Εθνικός να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να σταθεροποιηθεί στις πρώτες έξι ομάδες».
Και πρόσθεσε ότι «σίγουρα, το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικό κι ενδιαφέρον από πέρυσι, αφού οι ομάδες από τις θέσεις 3 έως 12 είναι σχεδόν της ίδιας δυναμικότητας. Ξεχωρίζουν, βέβαια, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, αλλά οι υπόλοιπες θέσεις ίσως κριθούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να υπάρξουν ανακατατάξεις. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου και να επαναφέρουμε την ομάδα στο επίπεδο που της αξίζει».
Από τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού μίλησε η Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία σημείωσε ότι «η φετινή ομάδα αποτελείται από πολλά νεαρά και ταλαντούχα κορίτσια, με τη διοίκηση να κάνει πολύ σωστές επιλογές σύμφωνα και με τα τωρινά δεδομένα. Είμαι ενθουσιασμένη και μου αρέσει πολύ η νέα ομάδα, μιας και μέχρι στιγμής όλες οι παίκτριες αποδεικνύουν ότι έχουν πολλή όρεξη για δουλειά και διακρίσεις. Το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εμείς στοχεύουμε στο να παρουσιάσουμε μία θετική εικόνα και να παλεύουμε κάθε αγώνα, με σκοπό να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι».
Και συμπλήρωσε ότι «πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διοίκηση της ομάδας, η οποία βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας και λειτουργεί με πολύ σωστό τρόπο. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν αρκετά προβλήματα στον Εθνικό, ωστόσο πλέον έχει γυρίσει σελίδα και η εξυγίανση πραγματοποιείται σταδιακά. Όλα τα παιδιά, τόσο στο ανδρικό, όσο και στο γυναικείο τμήμα είμαστε πολύ ενωμένοι και επικρατεί ένα οικογενειακό κλίμα».
Τέλος, η αρχηγός των «κυανολεύκων» κατέληξε λέγοντας ότι «η προετοιμασία συνεχίζεται καθημερινά, ενώ θα ακολουθήσουν και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Εξάλλου, υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα πρώτα ματς ίσως να είναι πιο αγχωτικά, μιας και θα προσπαθούμε να βρούμε χημεία μεταξύ μας, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Παράλληλα, με την αλλαγή κάποιων κανονισμών θεωρώ ότι το άθλημα θα γίνει πιο ελκυστικό, ενώ πλέον θα είναι στο χέρι των διαιτητών για το πώς θα κρίνουν την εκάστοτε φάση. Είμαστε τυχεροί γιατί διαθέτουμε αρκετούς καλούς Έλληνες διαιτητές και ελπίζω να κυλήσουν όλα ομαλά το συντομότερο δυνατό».
Πηγή:http://www.aquaticsnews.com/na-epanaferoyme-ton-ethniko-ekei-poy-toy-axizei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου